500+ kindervoorstellingen (2024)

Wat is kindertheater?

Dit zijn voorstellingen die speciaal gemaakt zijn voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 4 tot 16 jaar. De term kindertheater en jeugdtheater worden vaak door elkaar gebruikt. Niet alle kindertheatervoorstellingen zijn bedoeld voor kinderen. Vaak worden volwassenen ook aangesproken. Niet zelden door een ‘dubbele lading’. Jeugdtheater wordt doorgaans gemaakt door volwassenen, maar we zien ook soms kinderen en jongeren in een voorstelling spelen. Binnen het aanbod op deze website zie je voorstellingen die zich focussen op de artistieke kwaliteit en anderzijds ook voorstellingen die zich meer richten op het vermaak c.q. het entertainment in de voorstelling. Met meer dan 500 voorstellingen geven we een totaaloverzicht van wat er in Nederland en België geboekt kan worden voor scholen, theaters, festivals, BSO's, bibliotheken en andere locaties.

Waarom een voorstelling op locatie boeken?

Kinderen genieten enorm van een voorstelling op locatie. Of het nu op de locatie van een basisschool is, of bij een bibliotheek, theater of BSO. Op jouw locatie, denk aan een schoolplein buiten of juist de aula binnen, een grote zaal van een theater of kerk, je kunt een mooie kindervoorstelling organiseren! Theater kan ook gaan over een thema. En natuurlijk kan theater ingezet worden sek voor de kunstvorm. Theater biedt daarnaast een uniek middel om te reflecteren op de huidige tijd.

Voor welke doelgroepen kunnen de kindervoorstellingen geboekt worden?

Of je nu een Basisschool, Festivals, Buurthuis, Bibliotheek, Buitenschoolse opvang, Kinderdagverblijf, een instelling bent voor mensen met een verstandelijke beperking, bedrijf, camping of een particulier bent. De artiesten komen graag spelen. De voorstellingen die gemaakt zijn door onze makers en producenten, zijn ook heel geschikt voor in de kerk. Met onze speciale zoekfuncties, kan je in onze database zoeken naar artiesten met een christelijke achtergrond. Uiteraard worden de voorstellingen ook veel gespeeld in het Theater. Diverse kinderacts zijn ook heel erg geschikt voor speel- en pretparken. In de categorie Jeugdtheater vind je prachtige voorstellingen voor het Voortgezet onderwijs.

Hoe lang duurt een voorstelling voor kinderen?

Een kindervoorstelling duurt doorgaans ongeveer 20 tot 60 minuten. Een gemiddelde voorstelling duurt 45 minuten. Er zijn ook artiesten die een korterekindervoorstellingof kindershow aanbieden, er zijn ook artiesten met een langere voorstellingen.

Goed advies krijgen

Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze voor een goede voorstelling. Dit doen we door de informatie zo goed mogelijk te ordenen en te structureren. Kan je toch niet een keuze maken? Of wil je een serie voorstellingen boeken? Dan kan je contact met opnemen. Onze kindervoorstelling adviseur Albertkan je advies geven. Albert is jarenlang Kindertheater impresario geweest van een impresariaaten weet als geen ander welke voorstellingen leuk zijn om te boeken. We zijn kunnen je ondersteunen, net als eenboekingskantoor, maar liever nog zitten we er 'niet tussen' en adviseren we je alleen en kan je daarna zelf de artiest opbellen en hem/haar boeken.

Kan een kindervoorstelling geboekt worden door een basisschool?

Kind en theater: dat gaat heel goed samen! Voor scholen is het erg leuk om met de kinderen van school naar het theater te gaan of het theater naar het kind te laten komen.
Een groot deel van voorstellingen op onze website zijn heel geschikt voor kinderen die op een school zitten. Scholen boeken een voorstelling vanwege de (kunst)educatieve functie, ter entertainment of om een belangrijk thema bespreekbaar te maken.

Kan ik als bedrijf ook een kindertheatervoorstelling boeken?

Of je nu een bedrijf bent die een leuk uitje wil organiseren voor de kinderen van de medewerkers, of je wilt een voorstelling op school, het is altijd leuk om een voorstelling te regelen. Een groot deel van de voorstellingen op Kindertheater.nl kunnen gespeeld worden op locatie. Denk hierbij aan een bedrijfshal, de kantine of een gehuurde tent. Maar nog leuker is om het lokale theater af te huren en daar de voorstelling te laten spelen.

Wat voor soorten theater zijn er?

Theater voor kinderen is ongelooflijk divers. Er zijn heel verschillende vormen van theater. Belangrijke type theater zijn onder andere beeldendtheater, de meespeelvoorstelling (waar je zelf mee kan spelen!), muziektheater (met veel muziek erin), verteltheater (waar een verteller een verhaal vertelt), objecttheater en het poppentheater. Natuurlijk zijn er ook de dansvoorstelling. Als je meer richting entertainment / kinderentertainment wilt, kan je kiezen uit Kindervoorstelling, Clownvoorstelling, Circusvoorstelling, Kindergoochelaaren Kindercabaret voor bij jullie op locatie.

Zijn er ook voorstellingen speciaal voor sinterklaas of kerst?

Als het heerlijke avondje gaat komen, dan is het altijd leuk om na te denken over een wintervoorstellingen. Er zijn diverse theatermakers die juist een prachtige productie gemaakt hebben rondom sint en kerst. Je vindt deze bij ons onder de kopjes SinterklaasshowofKerstvoorstelling.

Kan ik ook een voorstelling boeken voor de Kinderboekenweek?

Rondom de Kinderboekenweek 2021 worden er veel voorstellingen door scholen geboekt. Elk jaar maken onze artiesten mooie voorstellingen die aansluiten op het boekenweek thema.

Online voorstellingen

Als alternatief voor spelen op de locatie zelf, is tijdens de corona-crisis door een aantal artiesten voorstellingen ontwikkeld die ook online gespeeld kunnen worden. Deze Online voorstellingen kunnen nog steeds geboekt worden.

Christelijk kindertheater

Voor de christelijke doelgroep hebben we op deze website een aparte categorie gemaakt. Zodat ze voorstellingen kunnen vinden die inhoudelijk aansluiten op hun gedachtengoed. De christelijke voorstelling typeert zicht doorgaans doordat deze een bijbelse / christelijke boodschap bevat.

Jeugdtheater

Binnen onze website hebben we een aparte categorie voor Jeugdtheater. Binnen onze website verstaan we onder jeugdtheater, voorstellingen voor de doelgroep van 12 tot 18 jaar.

Leuke kinderactiviteiten na de voorstelling?

Na een voorstelling zijn kinderen heel vaak erg geïnspireerd door het verhaal en het thema van de voorstelling. Het is dan ook leuk om met de kinderen na de voorstelling een verwerking te doen. Dit kan in de vorm van een workshop of een Dagprojecten.

Kindertheater op school: de ideale match!

Een voorstelling op school is echt een feest voor de kinderen. Als je een voorstelling op school wilt boeken, kan je dat doen om een thema bespreekbaar te maken (bijv. pesten, verkeer, of diversiteit). Maar vergeet niet dat het ook heel leuk kan zijn. Kindertheater is heel prettig entertainment!

500+ kindervoorstellingen (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 6777

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.